Maailman pienin nokkakytkin
Maailman pienin nokkakytkin

Kraus & Naimerin historiaa

Vuodesta 1907 alkaen Kraus & Naimerin strategiana on ollut uuden luominen ja asiakaspalvelu.

Tänä päivänä Kraus & Naimer työllistää noin 900 henkilöä eri puolilla maailmaa ja valmistaa noin 4,3 miljoonaa kytkintä vuosittain. Maailman pienin nokkakytkin on suunniteltu pitämällä mielessä motto: "Me teimme siitä paremman, tehkäämme siitä vielä parempi".

Kraus & Naimerin johtoasema globaaleilla markkinoilla perustuu vaativimpien teknisten standardien noudattamiseen, tinkimättömään laatuun ja kansainväliseen näkyvyyteemme. Pätevät suunnittelu- ja asiakaspalvelu, paikalliset varastot ja asennusapu takaavat nopean ja kilpailukykyisen palvelun.

 

 

Laajentuminen

Vuosina 1968–1970 valmistui lisää tuotantolaitoksia Weikersdorfiin, noin 60 kilometriä Wienistä etelään, ja vuosina 1989–1990 siellä otettiin käyttöön nykyaikainen kokoonpano-osasto. Tehtaalla otetiin vuonna 2013 lisäksi käyttöön laajennusosa, joka lähes kaksinkertaisti tuotantotilat.

Päämaja Wieniin

Wieniin, Schumanngasse

tuotantolaitosta Weikersdorfiin

Weikersdorfiin

  Vuoden 1960 jälkeen on valmistunut kuusi
tuotantolaitosta eri puolille maailmaa:

tuotantolaitosta - Saska

Kraus & Naimer Produktion GmbH,
Karlsruhe, Saksa, perustettu 1962

tuotantolaitosta - Irlanti

Kraus & Naimer Production Ltd.,
Shannon, Irlanti, 1973-2013

tuotantolaitosta -  Uusi Seelanti

Kraus & Naimer Production Ltd.,
Wellington, Uusi Seelanti, perustettu 1978

tuotantolaitosta -  Brasilia

Kraus & Naimer Ind. e Com. Ltda.,
São Paulo, Brasilia, perustettu 1979

tuotantolaitosta - Yhdysvallat

Kraus & Naimer Production Inc.,
Somerset, NJ, Yhdysvallat, perustettu 1981

tuotantolaitosta - Unkari Kraus & Naimer Kft.,
Pereszteg, Unkari, perustettu 2000

Perustaminen

Kraus & Naimer perustettiin vuonna 1907. Ensimmäinen työpaja sijaitsi Wienissä osoitteessa Wattgasse 53 sijaitsevan rakennuksen kellarissa. Sähkö oli juuri alkanut vallata maailmaa, mutta kytkimiä sellaisina kuin ne tunnetaan tänään, ei vielä ollut.

Perustaja ja rahoittaja Lorenz Naimer ja hänen kumppaninsa Franz Kraus lähtivät innostuneesti kokeilemaan erityisten sähköisten laitteiden valmistamista.

 

 

Perustettu 1907

Perustettu 1907

Wattgasse

Wattgasse 53
Toinen maailmansota

Toinen maailmansota

Franz Kraus

Franz Kraus

Lorenz Naimer

Lorenz Naimer

30-luvun alkuun tultaessa Kraus & Naimer oli kasvanut 50 työntekijän yritykseksi. Vuonna 1945, Toisen maalimansodan viimeisinä päivinä, tehtaaseen osui lentopommi ja tehdas vaurioitui pahasti. Rouva Kraus menehtyi talon pommisuojassa.

 

 

Hubert Laurenz Naimer – edelläkävijä

Vuonna 1946 Hubert Laurenz Naimer palasi sotavankeudesta Wieniin. Vuotta myöhemmin, isänsä kuoleman jälkeen, hänen oli lopetettava opiskelunsa Grazissa voidakseen keskittyä yrityksen uudelleen­rakentamiseen.

Hänen erityisen kyvykkyytensä ansiosta modulaarinen nokkakytkin esiteltiin pian tämän jälkeen ja maailmanlaajuinen tuotanto sekä jakeluverkko luotiin. Hän kuoli 57 kovan ja menestyksekkään työuran jälkeen 82-vuotiaana 12.09.2004.

 

 

Tekninen innovaatio – menestyksemme salaisuus

Kraus & Naimer on ollut edelläkävijä monia uutuuksia kehitettäessä.
20-luvun lopussa olimme jo ottaneet käyttöön uuden materiaalin nimeltä bakeliitti. Uusi bakeliittikytkin tuli tunnetuksi ja teollisuus hyväksyi sen.

Nykyaikaisia työstökoneita ostettiin vaikeissa taloudellisissa ja
poliittisissa tilanteissa.

Ensimmäinen modulaarinen nokkakytkin esiteltiin jo 1949. Se merkitsi vallankumousta kytkintekniikassa ja sen ominaisuudet vaikuttivat kaikkiin tuleviin suunnitelmiin.

Vuosien aikana Kraus & Naimer on kehittynyt ehdottomaksi nokkakytkinten markkinajohtajaksi ja on luonut standardeja kytkimille. Nykyinen, useisiin patentteihin perustuva tuotelinja vastaa globaalien markkinoiden vaatimuksia ja tarjoaa teknisesti sekä taloudellisesti optimaalisia ratkaisuja lähes kaikkiin kuviteltavissa oleviin sovelluksiin.

 

Joachim Laurenz Naimer

Joachim Laurenz Naimer
Kraus & Naimer - yhtiöiden pääjohtaja


takaisin alkuun
 

 

 

 

 

 

Hubert Laurenz Naimer

Hubert Laurenz Naimer

 

 

 

 

bakeliittikytkin
bakeliittikytkin

 

Ensimmäinen nokkakytkinh 1949
1949 - Ensimmäinen nokkakytkinh